15 oktober 2015
19:00

Jitex Mölndal BK U

Referat: Öckerö IF - Jitex Mölndal BK U

Åter igen upphämtning av underläge, dessutom två gånger om i en bra match av båda lagen denna sista seriematch i DamJun klass 2 2015. Vi pratade om att inte vara lika passiva som mot Lerum utan vara med från början och vara först på bollarna. Ändå är det hemmalaget Öckerö som börjar bäst och har bra fart frammåt i sin 4-2:3-1uppställning men snabba forwards och offensiva mittfältare. Det tar oss ca 10 min att komma in i matchen och då spelar vi riktigt bra både i det korta och långa passningsspelet och båda lagen bjuder upp till en riktigt bra match. Vi hittar igenom hemmalagets försvar med några långa djupledsbollar och har en 2-3 frilägen utan att sätta det avgörande skottet. Hemmalagets målvakt stod allt som oftast helt rätt i målet.
Istället går vi bort oss lite i markeringen i ett anfall på hemmalagets vänsterkant och en av mittfältarna som fyller på får fritt läge framför mål och sätter 1-0. Deppigt men inte så länge då vi bara några minuter senare kan nicka in en hörna till 1-1.
Sedan tappar vi fart lite fart och blir tvåa på bollarna, Öckerö har en bra period med några bra lägen och vi får jaga mycket boll. 1-1 ser dock ut att stå sig halvleken ut men så missar vi i att ställa deras toppforward offside, hon rinner igenom och Kajsa räddar förstaläget men på returen är en Öckerö-spelare först och kan från 35 meter prickskjuta in bollen mellan våra backar, lite onödigt i slutminuten av halvleken.
Vi pratar om att höja oss en nivå i andra halvlek, att sätta lite hörge press och det är också det som leder fram till kvittering och segermålet. Vi kan vinna boll högre upp i banan och via snabba ytterforwards så kommer vi runt hemmalagets backlinje med bra inlägg. Kvitteringen är ett genombrott centralt med ett bra avslut i mål och segermålet en bra löpning på vänsterkanten och pass in i mitten där vi kan lägga en bredsida in i mål. Vi har flera bra lägen med bl a en träff i ribban och ner på mållinjen, en i stolpen, en rakt på målvakten från nära håll och två skott strax utanför stolpen. Där kvitterade vi nog Öckerös chanser i första halvlek med råge och även om det var en bra match av båda lagen så känns ändå segern rättvis efter vår avslutning. Härligt kämpat tjejer!
Innan matchen visste vi att vi skulle kunna förlora med 8 mål och ändå vinna serien, men det är förståss skönare med en avslutande vinst! Glada tjejer som firade seriesegern sjungandes "We are the champions" efter avslutad match.
GRATTIS TJEJER, FANTASTISK INSATS DETTA ÅRET! Vi ledare trodde på en tuff utmaning detta första juniorår men resultat och spel har gått över all förväntan! Nu gör vi ett inhopp i DamJun klass 1 som avslutning på höstsäsongen!